restrict endure

Restrict endure

Technique/Material: Video installation, 1 cylinder projection screen, 1 videoprojector, 2 speakers

Duration: 20 min.

Restrict, endure er en fortsættelse af undersøgelsen af min krop i forhold til tyngdekraften og min styrke og udholdenhed.

Mine tanker omkring tyngdekraften ledte mig ud i universet med dets runde planeter og deres evige rotation om sig selv. Den runde form og den udendelige cirkulære bevægelse blev derfor udgangspunkt for værket. Installationen er skabt til udstillingsrummet, et cirkulært beskyttelsesrum i Kongens Have.

I værkert se en krop i samspil med en hvid "svævende" og roterende metal ring (en aerial hoop). Videoen er mørk og udstillingsrummet helt mørkelagt, hvilket udfordrer synet og rumfornemmelsen.

Ved at installere værket i et cirkulært rum, ønsker jeg at beskueren selv skal indgå i den cirkulære bevægelse og hermed blive bevidst på egen krops placering. Beskueren skal konstant revurdere sin placering for at få den optimale oplevelse af installationen.

En passage af Olaf Stapledons science-fiction roman Star Maker, har været inspiration for værket. I passagen svæver bogens hovedkarakter fortabt rundt i det ydre rum og observerer stjernerne og de roterende planeter og galakser.